Nikon Imaging | Sverige | Europa

Oavsett om du reser runt i världen eller utforskar destinationer på hemmaplan behöver din kamera ett bra objektiv som är tillräckligt kraftfullt och flexibelt för att ta bilder som står ut ur mängden, så att du kan få ut mesta möjliga av varje plats.
Aspekter som varierande ljus- och väderförhållanden skapar oändliga utmaningar och möjligheter för fotografer. Men det spelar ingen roll om du skapar en kreativ komposition på precis rätt plats. Om du inte har rätt objektiv så finns det gränser för vad du kan uppnå.
En fotograf. En dag. Fem objektiv. Nikon gav den spanska fotografen Ibai Acevedo i uppdrag att fotografera fem olika platser med fem olika NIKKOR-objektiv med fast brännvidd under en dag i hans hemstad Barcelona. Nikon ville visa hur ett objektiv med fast brännvidd låter fotografen fördjupa sig i destinationen och interagera med miljön runt omkring, och på så sätt få överlägsna fotoresultat.

Blekta stränder | AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Stränder är fulla av distraktioner, men AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED är det perfekta objektivet för den här miljön. Dess vidvinkel fångar upp stämningen och atmosfären utan förvrängning och ger skärpa även i starkt ljus. Tack vare det korta skärpedjupet kunde Ibai hålla badvakten i skarpt fokus och göra havet av parasoller i förgrunden mjukt suddigt.

Gatuliv | AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Du kanske tycker att det är svårt att ta en fin bild i ett hav av människor, men det finns knep för att ta sig igenom folkmassan genom att se vilka andra motiv du kan få med i bilden. Ibai hittade en plats ovanför folkmassan där han kunde jämföra den livliga strandpromenaden med den lugna miljön ovanför. När han hade hittat den perfekta kompositionen förstärkte AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G slutresultatet. Objektivbländaren skapade ett otroligt skärpedjup som gav tunneln av träd en fantastisk struktur med oskärpa i bakgrunden.

Abstrakt arkitektur | AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

När du fotograferar arkitektur kan du experimentera med komposition och skärpedjup. AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G sticker ut eftersom det fångar upp djup och vidvinklar samtidigt. Dessutom är det effektivt i svagt ljus när du fotograferar inomhus. Som kontrast till de tusentals typiska bilderna av Sagrada Família fotograferade Ibai den berömda sevärdheten speglad i en sjö i närheten. Tack vare objektivet kan man tro att fotografiet är en målning, med vågsvall och buskage som inramning.

Det perfekta porträttet | AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Något av det bästa med resefotografering är att berätta med hjälp av ansikten. Många städer har historiska stadsdelar som erbjuder intressanta bakgrunder till närbildsporträtt. Barcelonas gotiska kvarter var den perfekta miljön för att visa upp vad AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G klarar av.
Detta är det perfekta porträttobjektivet som ger extrem detaljrikedom. Det möjliggör en mjuk ”bokeh-effekt”, som fokuserar betraktarens öga.

Den perfekta solnedgången | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Solnedgångar är vackra, men vanliga i fotografering och det kan vara svårt att ta en bild som sticker ut bland miljoner andra. Ibai fotograferade i en nöjespark med utsikt över en vacker kyrka, Temple Expiatori del Sagrat Cor. Han satt i en åkattraktion, med en väldigt hög synvinkel, och lyckades få med både kyrkan och solnedgångens bleknande glöd. AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G var väldigt viktig för bilden, då dess prestanda i svagt ljus enkelt anpassade sig efter kvällens föränderliga ljus.

Vad har du i fotoväskan?

AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

D750