Nikon D500

Jag ser fram emot att använda Nikon D500 mer framöver. Det lätta kamerahuset är perfekt för naturfotografi eftersom det är smidigt att ta med sig under längre perioder. Det tysta läget och inspelningen av video i 4K saknar motstycke.

Nikon D5

Nikon D5 är min favoritkamera. Den ger klarhet i bilderna och har mycket stor täckning.

Som naturfotograf är det viktigt att kunna hålla sig i bakgrunden. Med det tysta läget och snabb, exakt autofokus passar Nikon D5 perfekt för det, även i svagt ljus.

NIKON D4

Jag återvänder ofta till Nikon D4 när jag inte använder Nikon D5. Jag har fantastisk erfarenhet av kameran och den väcker fina minnen till liv från mitt arbete i Japan. Autofokussystemet är superbt, särskilt vid arbete i svagt ljus. Med det stora ISO-omfånget ger kameran klara och vackra bilder i alla lägen. Den enda som ger bättre resultat är D5.

OBJEKTIV

Jag använder helst långa teleobjektiv eftersom man kan fotografera på avstånd utan att störa djuren. NIKKOR 500mm och 600mm är två favoritobjektiv. Förstoringen är fantastisk och ger detaljerade motiv. Jag använde de här objektiven när jag fotograferade vita vargar i Arktis.

AF-S NIKKOR 600MM F/4 E FL ED VR

AF-S NIKKOR 500MM F/4G FD ER

AF-S NIKKOR 800MM F/5.6E FL ED VR

NIKKOR 800mm är ett annat objektiv som jag verkligen tycker om. Det är perfekt för naturfotografering eftersom det är både lätt och kompakt. Dessutom minimerar vibrationsreduceringsfunktionen effekterna av kameraskakningar vilket är viktigt när man jobbar utomhus.