Ray Demski, som är baserad i München och representeras av Upfront, är en av de mest spännande action- och äventyrsfotograferna som är verksamma idag.

Ray växte upp bland Kanadas klippiga berg och har alltid älskat friluftsliv, en kärlek som stärktes av det faktum att han från och med 14 års ålder seglade världen runt under sju års tid på en segelbåt på 45 fot. Det var under den här tiden som Ray först plockade upp en kamera och utvecklade ett intresse för att dokumentera de skiftande människorna och landskapen omkring honom, samtidigt som han också utvecklade sin talang som idrottare.

År 2007 (40 länder och nästan sju år senare) blev hans passion till ett heltidsjobb. Ray är specialiserad på action- och äventyrsfotografering och använder sig av sin atletiska förmåga för att hitta nya vinklar och perspektiv.

Hans kommersiella kundregister omfattar företag som BMW, Adidas och Audi. Ray arbetar också med Red Bull-idrottare för att fånga en mängd idrottsliga äventyr, från snowboardåkande till klippdykning.

För egen del inspireras Ray av sina resor och de människor som han möter på vägen. Han deltog nyligen i en expedition till indiska Himalaya med Bernd Zangerl för att campa och fotografera klippklättring på orörda stenblock på 4 000 meters höjd. 

I sin roll som en av Nikons Europa-ambassadörer kommer Ray att fortsätta att driva på möjligheterna för action- och äventyrsfotografering, uppmuntra andra att utforska världen runt omkring dem och alltid söka efter sådant som är nytt och annorlunda.