Nikon Imaging | Sverige | Europa

Välj rätt vloggkamera för att bredda och engagera dina följare

Idag är vloggen den populäraste kanalen för influencers att nå ut till sina följare med på sociala medier. Med en vlogg får dina följare lära känna dig på ett djupare plan och du kan skapa material som skapar stort engagemang bland nyfikna tittare samt bredda din följarskara. Med rätt vloggkamera blir det dessutom både enkelt och kul med vloggen!

Vad är en vlogg?

Videobloggen som förkortas Vlogg har idag fått en stor plats inom sociala medier och vuxit fram som en naturlig förlängning för bloggen. Här delar du fortfarande med dig av dig själv, men text har bytt ut till ljud och foton är nu rörlig bild. Idag är allt från personliga till komiska vloggar det som toppar flest sedda klipp och de som haft en blogg med text och bild, har även startat en vloggkanal. Genom rörlig bild går det idag att nå ut till likasinnade över hela världen som både får lära känna dig samtidigt som dina följare kan hitta andra som brinner för samma ämne. På så sätt knyter du lättare fast till en lojal följarskara som prenumererar på dina klipp. Prenumeranter på vloggar ser i genomsnitt fler och längre videoklipp jämfört med de som inte prenumererar.

Vloggvärlden kan kännas som en djungel men har du ett ämne du brinner för att få dela med dig av kan det bli både kul och enkelt - särskilt om du hittar rätt verktyg och lär dig hantera tekniken i din kamera. Något som många vloggare uppskattar på sin kamera är en vinklingsbar display, så att man kan vinkla sin display åt olika håll och framförallt se sig själv när man ska filma. Sedan är det viktigt med bra ljudupptagning, så att dina följare hör dig bra och inte störs av brus eller annat som kan minska intresset för klippet.

Vi på Nikon samarbetar idag med vloggaren Axel Palm som har en videoskola på den nya plattformen 123on.

“Jag kände redan under möten när vi skulle sätta igång det här att de verkligen tror på oss innehållsskapare. De tror på vår kreativa passion att göra bättre innehåll och utrustning och kameror är ju en stor del av det som ni vet, så jag kunde inte varit mer stolt att ha en sponsor som Nikon”, säger han.

Ett av tipsen under Videoskolan som Axel Palm delar med sig av är vad ISO är och hur han brukar använda ISO.

“Det som man kanske ska tänka på extra mycket är att inte ha ISO för hög. För har man det kan det bli grynigt i bilden. Som du kanske sett när folk filmar när de är utomhus och det är mörkt eller i ett mörkt rum. När jag filmar så brukar jag ha ISO på 100 till 800. Och det är för att om man håller sig inom det här spannet, då slipper man den här typen av grynighet” berättar Axel Palm.

Nikons D5600 är en är en perfekt vloggkamera som är SnapBridge-kompatibel och har inbyggd Wi-Fi-funktion, vilket betyder att du har en konstant uppkoppling till din smartphone eller surfplatta och kan enkelt lägga upp dina bilder och filmer på dina sociala medier. Kameran är en systemkamera i DX-format för den som vill låta kreativiteten flöda. DX-formatet är 24,2 megapixlar vilket gör att du inte missar några detaljer och får enastående skarpa bilder och filmer. Oavsett om du leker med skuggor i starkt solljus eller filmar ur oväntade vinklar är Nikon D5600 en kamera som hjälper dig att testa nya idéer. D5600 har dessutom något som många vloggare uppskattar - en vinklingsbar pekskärm på 8,1 cm med bred betraktningsvinkel och hög upplösning på 1 037 00 punkter. På så sätt kan du enkelt filma dig själv och får en detaljerad och hög kvalitet.

Nikons nya tillskott i COOLPIX-serien, A900 och B700, är utmärkta vloggkameror med nya Snapbridge-appen som är konstant ansluten till en smart enhet för enkel och blixtsnabb överföring, är dessutom två pricksäkra kameror för att spela in sin vlogg med. COOLPIX B700 med 60x optisk zoom och COOLPIX A900 med 35x optisk zoom bjuder på fantastiskt stort zoomomfång och videoinspelning i det allra senaste formatet 4K UHD. Din vlogg kommer ha utmärkt bildkvalité.

COOLPIX B700 är utrustad med legendarisk NIKKOR-optik i ett objektiv med Super ED-glas och 60x optisk zoom som kan utökas till 120x Dynamic Fine Zoom - som passar utmärkt för snabba actionbilder med skarpa detaljer. Filminspelning i 4K UHD/30p innebär filmer i mycket hög kvalitet och kameran har dessutom en vinklingsbar LCD-monitor på 7,5 cm.

COOLPIX A900 med 20,3 megapixlar har NIKKOR-optik av enastående kvalitet i fickformat som passar alla livsstilar. Med denna kamera kan du ta detaljerade resebilder med det kraftfulla objektets zoom och spela in högkvalitativa filmer med den höga upplösningen. Kameran har även en vinklingsbar LCD-monitor på 7,5 cm med en upplösning på 921 000 punkter och manuella exponeringslägen (P/S/A/M).

Så vill du sätta igång att vlogga, eller har du redan börjat och söker du ny utrustning för ett bättre resultat, har Nikon kamerorna för dig!