Philip Slottes sommar med D7500

Under sommaren anordnade Fotosidan en tävling där vinnaren fick dokumentera sin semester med en Nikon D7500. Philip Slotte utsågs till vinnare och hann fånga både vattenfall och berg i Norge men även hav och klippor på Västkusten.

I somras anordnade Nikon och Fotosidan en tävling där vinnaren fick möjligheten att testa Nikons nya D7500. Fotografen fick med hjälp av objektivet AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR dokumentera sina resor och i slutet av sommaren publicerades ett reportage med utvalda bilder och intryck av den nya kameran.

Philip Slotte blev den lyckliga vinnaren som valde att dokumentera Norges 165 meter höga vattenfallet i Låtefossen och bergen i Geirganger samt naturreservatet Stångehuvuds i Lysekil på västkusten. Philip beskriver själv kameran D7500 som lätthanterlig, bra storlek och att den producerar bilder i hög kvalitet. “En stor fördel med den här kameran är storleken, för mig som är van vid större kameror var den väldigt bekväm att bära runt på, dessutom är ergonomin som vanligt väldigt bra på Nikons kameror”, skriver han i artikeln.

Dramatiska moln och mjuka rörelser i vattnet är något som Philip verkligen lyckats fånga i sina bilder. “Jag ville mjuka upp rörelserna i vattnet en aning så jag använde mig av ett 6 stops gråfilter för att få en längre slutartid”.

Här kan du ta del av hela Philip Slottes reportage.