Nikon Imaging | Sverige | Europa

Det vackra med rost

Det vackra med rosten makrofotograferingsserie som visar den vackra kontrasten mellan naturen och modernt förfall

”Det vackra med rost”, av makrofotografen Ghizzi Alberto Panizza, visar upp den vackra kontrasten mellan rostande fordon och den lummiga svenska skogen i Kyrkö Mosse, en bilkyrkogård i närheten av Ryd i Linköping.

Ghizzi Alberto Panizza berättar om sin upplevelse: ”När du sysslar med makrofotografering letar du alltid efter intressanta färger och strukturer, så för mig var bilkyrkogården Kyrkö Mosse ett riktigt eldorado. Micro-NIKKOR-objektivet gjorde att jag in i minsta detalj kunde fånga den 60 år långa kampen mellan de övergivna bilarna och moder jord, i hennes försök att återta skogen som en gång var hennes. De fyra objektiv jag använde under fotograferingen var mycket viktiga för att jag skulle kunna komma närmare händelsernas centrum och visa upp ”det vackra med rost” på ett sätt som det aldrig tidigare skådats.”

Alberto tog bildserien med Nikon D500, Nikon D810 och följande Nikon Micro-NIKKOR-objektiv:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G : Det här lätthanterliga kompaktobjektivet är konstruerat för att fånga även de minsta detaljerna och producerar fantastiska närbilder, men passar även utmärkt till porträtt och andra typer av fotografering. Med bländaren kan du välja ut motiv och skapa bilder med en behaglig bakgrundsoskärpa, och även producera skarpa bilder i svagt ljus.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR : Kompakt och lätt makroobjektiv i DX-format med högkvalitativ optik. Objektivets avbildningsskala på 1:1 skapar möjlighet för närbilder i naturlig storlek med extremt fina strukturer och detaljer.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED: Objektivet är utrustat med Nikons system för vibrationsreducering av andra generationen (VR II), som möjliggör en flexibel handhållen fotografering. Det är också det perfekta verktyget vid fotografering på avstånd, t.ex. vid fotografering av djurliv.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Objektivet är både kompakt och mångsidigt. Användaren kan både fotografera landskap och genomföra makrofotografering. Nikons mest kompakta mikroobjektiv för både närbilder och allmänfotografering. Det har också ett inbyggt närbildskorrigeringssystem (CRC), vilket ger mycket goda resultat på korta avstånd.