Nikon Imaging | Sverige | Europa

Nötknäpparen i mörker

Nikon D3400 – Nötknäpparen i mörker

I en exklusiv fotografering samarbetar Nikon med Melissa Chapski och dansfotografen Laurent Liotardo för att visa hur nya Nikon D3400, en D-SLR i DX-format för nybörjarfotografer, gör det enkelt att ta bilder i hög kvalitet och dela dem direkt.

Se när Melissa framför den världsberömda julklassikern med #D3400imörker och hur teatern De Brakke Grond i Amsterdam förvandlades inför den unika fotograferingen.

Nikon D3400 – fotografering i svagt ljus | Sockerfens dans i mörker

Nikon presenterar Sockerfens dans ur Nötknäpparen

Laurent Liotardo

Laurent kommer från Marseille i södra Frankrike men bor nu i London. Han har arbetat professionellt som fotograf i över 10 år, och har specialiserat sig på att fotografera dans, film och bröllop.

Det enda Laurent älskar mer än fotografering är hans främsta inspirationskälla: balett. Sedan 17 års ålder har han arbetat som balettdansare, och hans karriär tog honom till scener över hela Frankrike innan han kom till Storbritannien 2003 för att gå med i den engelska nationalbaletten, ett danskompani han arbetar för än idag. Laurent har fotograferat med Nikonkameror i många år, särskilt D810, D5 och D700. Han använder hellre NIKKOR-objektiv med fast brännvidd än någon annan typ av objektiv (AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED, AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED, AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED).

Melissa Chapski

Melissa Chapski är 19 år och har dansat sedan hon var 15 – en relativt kort tid i balettvärlden. Hon kommer från Massachusetts i USA och har studerat vid Ellison Ballet Professional Training Program i New York City. Hon bor nu i Amsterdam där hon har dansat i den nederländska nationalbalettens juniorkompani sedan augusti 2015. Hon har tävlat i många internationella tävlingar och vunnit guld i Indianapolis International Ballet Competition samt Youth America Grand Prix 2015.