Nikon Imaging | Sverige | Europa

Skära genom kaoset

”Skära genom kaoset” i Tokyo med NIKKOR:s mångsidiga zoomobjektiv

Från det neondränkta nattlivet till den unika balansen mellan tradition och modernitet, via häpnadsväckande stadsscener – Tokyo är ett paradis för resefotografer.

Det är även världens största stad och Nikons födelseplats, så Nikon har gett den polske resefotografen Lukasz Palka i uppdrag att fånga stadens sanna essens och att ”skära genom kaoset” för att fokusera på de element som gör Tokyo så speciellt. 

Se hur NIKKOR:s mångsidiga zoomobjektiv gjorde det möjligt för Lukasz att isolera ögonblick i en hektisk miljö och ta häpnadsväckande bilder genom att framhäva specifika detaljer i kaoset i Japans huvudstad.

Lukasz Palka säger om sin upplevelse: ”Som resefotograf behöver jag en robust och mångsidig utrustning som garanterar att jag kan ta många olika typer av bilder med bara en kamera och ett objektiv. Tokyo erbjuder ett enormt utbud av potentiella bilder, och vart och ett av de fyra objektiv som jag använde för det här uppdraget gav mig möjlighet att skära genom kaoset i den här otroliga staden och isolera de nyckelelement som gör den så speciell. Bilderna återspeglar min passion och ger människor en inblick i denna ikoniska metropol från ett annorlunda perspektiv.”

Lukasz fotograferade med D5, D500 och D7500 samt följande mångsidiga NIKKOR-zoomobjektiv:

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: detta ultrakompakta och smidiga objektiv passar för den som vill resa lätt utan att kompromissa med bildkvaliteten. Vibrationsreduceringssystemet ser till att objektivet ger skarpa bilder, även vid fotografering utan stativ i telefotoläge.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: standardzoomobjektivet för FX-fotografer med budgetrestriktioner. Det erbjuder mångsidighet och prestanda även på kameror med hög upplösning. Detta kompakta objektiv har en konstant bländare på f/4 och en mångsidig brännvidd på 24–120 mm, och dess Nano Crystal Coat minskar avsevärt ghost-effekter och linsöverstrålning.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: detta kraftfulla FX-zoomobjektiv växlar ansträngningslöst från vidvinkel till telefotozoom. Perfekt om du utforskar en ny stad och bara har plats för ett objektiv i din kameraväska.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: detta objektiv täcker ett brett fokusområde och är perfekt för landskapsfotografering. Det har även Nikons vibrationsreduceringssystem som gör att du kan fotografera med upp till fyra stegs längre slutartid, vilket ger skarpa bilder även när du inte använder stativ.