Utmärkelsen Environmental Photographer of the Year

Nikon, WaterBear och CIWEM har börjat leta efter Environmental Photographer of the Year 2021. Tävlingen som genomförs för fjortonde året är en internationell plattform för att öka medvetenheten om de miljöproblem som vår planet står inför. Utmärkelsen hyllar människans förmåga att överleva och uppfinna och visar tankeväckande bilder som uppmärksammar vårt avtryck på jorden.

Det är kostnadsfritt att delta i tävlingen och fotografer i alla åldrar är välkomna. Såväl proffs som amatörfotografer uppmuntras att skicka in sina mest provocerande, gripande och fängslande miljöfotografier. Deltagarna tävlar om prispengar och utmärkelser i åtta kategorier och topputmärkelsen Environmental Photographer of the Year 2021.

Tävlingskategorier

Environmental Photographer of the Year stödjer uppmaningarna till handling i FN:s mål för hållbar utveckling och erkänner det djupgående sambandet mellan utveckling, minskad fattigdom, jämlikhet, säkerhet och klimatåtgärder och de aldrig tidigare skådade insatser som krävs över hela samhället för att ta itu med vår tids viktigaste frågor.

Environmental Photographer of the Year

Topplaceringen kommer att ges till en bild som främjar människors förståelse för orsakerna till och effekterna av miljöförändringar och social ojämlikhet, lyfter fram lösningar på klimat- och miljökrisen och inspirerar oss att leva hållbart.

Den vinnande fotografen får:

  • 10 000 GBP i prispengar och ett intyg om utmärkelsen
  • Ett bilduppslag med tillhörande intervju i CIWEM:s tidning The Environment
  • En profil på WaterBear-plattformen
  • En presentation på Nikon Europes webbplats
  • och mycket mer

Young Environmental Photographer of the Year

I samarbete med Nikon ska den här utmärkelsen visa det bästa inom miljöfotografering genom perspektivet hos fotografer som är 21 år eller yngre.

Den vinnande fotografen får:

  • Nikon Z-kamera + 3 objektiv från Nikon
  • En profil på WaterBear-plattformen
  • En presentation på Nikon Europes webbplats
  • En intervju i CIWEM:s tidning The Environment
  • och mycket mer
Ytterligare priser och möjligheter att uppmärksammas delas ut i följande kategorier:

Resilient Foundations utmärkelse (Resilient Award)

I samarbete med Resilient Foundation ska denna kategori belysa vikten av berättande med fotografering. Priset delas ut till en bild som innehåller en fängslande berättelse som är lärorik, väcker hopp och inspirerar till handling.

Resilient Foundation bildades för att ta itu med bristande åtgärder för det snabbt föränderliga klimatet. Stiftelsen verkar för att sprida inspirerande berättelser om vår tids viktigaste frågor.

Utmärkelsen Environments of the Future

Den här utmärkelsen uppmärksammar miljöförändringar på grund av mänsklighetens påverkan och ger en inblick i vår framtid. Bilderna ska visa styrkan hos människor och miljöer som möter motgångar och tar sig an utmaningarna med miljöförstöring, energisäkerhet och att skydda våra naturresurser.

Utmärkelsen Sustainable Cities

Denna kategori uppmärksammar våra bebyggda miljöer och de samhällen och djur som bor i dem, med smarta och motståndskraftiga städer, transport, avfall och sambanden mellan natur, samhälle och infrastruktur. Bilderna ska uppmärksamma miljölösningar inom teknik, design, material och strukturer.

Utmärkelsen Climate action

Utmärkelsen tar upp hållbar utveckling inom miljö och ekonomi och visar människans relation till naturens värld och våra åtgärder för att bevara den. Bilderna ska lyfta fram det naturliga och sociala värdet av miljön, prisvärd ren energi och innovativa åtgärder för anpassning till, och förebyggande av, miljöförändringar.

Utmärkelsen Water and Security

Genom att undersöka de invecklade förhållandena mellan tillgång till rent vatten och sanitet, jämställdhet och säkerhet ska denna kategori utforska det ökade behovet av vatten och jämställdhetens roll i alla aspekter av vattenhantering, från vattenbrist till översvämning.

Utmärkelsen People's Choice

Detta är allmänhetens chans att rösta på 2021 års bästa miljöbild. Omröstningen genomförs online och den vinnande kandidaten tilldelas utmärkelsen People's Choice. Precis som juryns utsedda vinnare 2021 presenteras vinnaren av People's Choice på utställningen Environmental Photographer of the Year.

Skicka in din bästa bild för att få chansen att vinna! Besök den officiella webbplatsen för Environmental Photographer of the Year här och läs mer om hur du deltar i tävlingen.